Wat is Access Bars?

Je hoofd is net een computer met een harde schijf, als die schijf vol is werkt het trager en kun je geen nieuwe informatie opslaan.

Tijdens een Bars sessie wordt door aanraking van 32 punten op het hoofd je harde schijf gereset.
Je gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen, overtuigingen en vast gezette ervaringen, die energie wordt van je harde schijf verwijderd.

Na afloop ben je heerlijk leeg en ontspannen.

Duur circa 45 minuten €40,=

 

Schrijfster Roos Vlaar kwam bij me voor een Acces Bars-behandeling, hieronder lees je haar ervaring:

Schrijfster Auteur Roos Vlaar over haar Access Bars-behandeling bij Healing Happiness

Access Bars-behandeling
Wat is een Acces Bars-behandeling? Wat zijn Acces Bars? Ik lees op internet dat Access Bars 32 punten op het hoofd zijn, waarin gedachtes, emoties, ervaringen, beslissingen, ideeën, overtuigingen en oordelen liggen opgeslagen. Met een access bars-behandeling schijn je meer ruimte en rust in je hoofd te creëren, waardoor je je ontspannen en minder vermoeid voelt. Dit klinkt zowel geweldig - want ik voel me best vermoeid - als vaag - want, hoe dan? Ik ga het uittesten. Want ik wil alles proberen!
Twee weken later is het zover. Ik meld me bij Sjoukje van Healing Happiness voor mijn Access Bars-behandeling. Vooraf geeft Sjoukje als voorbeeld dat een hoofd net een computer met een harde schijf is. Als de harde schijf van de computer vol is werkt het trager en kan er geen nieuwe informatie worden opgeslagen. Een harde schijf kan je resetten, maar een hoofd ook. Onnuttige opgeslagen informatie, gedachtes, emoties et cetera kunnen door middel van aanrakingen worden verwijderd.
Ik weet niet of ik erin geloof, maar ik ga het meemaken.
Alleen mijn schoenen hoef ik uit te doen. Ik mag gaan liggen op de massagetafel en ik krijg een deken over mij heen. Ik mag zelfs nog dikke sokjes aan. Dat is niet nodig, ik heb geen koude voeten. Eigenlijk hoeft de deken ook niet, want het is hier lekker warm, maar prima.
Eerst gaan we ‘contact’ maken. Dat doet ze door eerst op mijn voorhoofd te drukken, daarna drukt ze op een plekje onder mijn voeten - oh, nee, ik vind het maar niks als iemand aan mijn voeten zit - en vervolgens drukt ze op een plekje aan de binnenkant in het midden van mijn handen, waarbij ik met mijn middelvinger ook haar handen aanraak. Deze manier van contact maken is iets ongemakkelijk, met iemand die je niet kent, maar ik stel me open voor deze ervaring.
Ze drukt achter mijn oren en houd dat langer vast. Dit voelt vreemd en fijn tegelijk. Ik krijg kippenvel. Nee, niet echt kippenvel. Het voelt als bijna kippenvel. Als een tinteling. Vooral onder mijn nek, op de bovenkant van mijn rug en even later voel ik de tinteling op mijn rug en onderrug. Toch wel fijn dat ik een deken over me heen heb.
Ze drukt telkens op andere plekken op mijn hoofd en houd dat vast. Het voelt niet alsof ze het met haar handen of vingers doet. Het voelt wel lekker, gek genoeg. Wat nog gekker is… dat tintelgevoel krijg ik bij elke aanraking, bij alle punten die ze aanraakt. Ik probeer me te concentreren op dat gevoel. Het is alsof de tinteling van boven naar beneden door mijn lichaam rolt. Vreemd, maar fijn.
Mijn buik begint te knorren, dat is duidelijk te horen. Oh, wat erg. Hoe kan dat nou? Ik heb gewoon goed ontbeten. Ik probeer me opnieuw te concentreren op mijn hoofd, op de plekken die ze aandrukt en op de tintelingen. Ik ben benieuwd welke onnuttige opgeslagen informatie, gedachtes en emoties uit mijn hoofd worden gehaald.
Automatisch denk ik na over mijn leven. Wat wil ik niet vergeten? Bepaalde gevoelens of dingen die ik heb meegemaakt waren misschien niet prettig, maar ik wil het wel onthouden. Zal zij voelen wat ik denk? Straks voelt zij alles van mij. Oké, ik kijk teveel Mindfuck, waarbij Victor Mids gedachtes van andere mensen kan lezen.
Nadat ze op verschillende manieren mijn hoofd heeft vastgehouden pakt ze mijn voeten vast. ‘Dit was het’, zegt ze. Jammer. Ik vond het wel prettig.
Langzaam kom ik overeind en ze vraagt mij of ik iets met mijn oren heb. Tja, ik heb altijd iets met mijn oren. Ze vertelt dat ze vooral bij mijn linker oor iets voelde, iets wat haar bijna pijn deed. Goh. Twee weken geleden had ik erg last van mijn oren en inderdaad vooral van mijn linker oor. Sinds een paar dagen heb ik geen last meer van mijn oren, misschien dat ik nog iets doof ben, maar ik heb gelukkig geen pijn meer. Hoe kan zij dat nou voelen? Dat is eng.
Ze legt uit dat ze niet kan voelen wat ik denk. Wel kan ze bij bepaalde punten meer spanning of blokkades voelen. Zo moest ze bijvoorbeeld de volgende punten langer ingedrukt houden: vorm en structuur, hoop en dromen, gewaarzijn en controle. Doordat ik aardig wat waarde hecht aan structuur en mijn leven het liefst helemaal uitgestippeld voor me zie - ja, dat klopt - kan het zijn dat ik mijn dromen niet genoeg achterna jaag - ja, dat zou kunnen.
Verder vertelt ze dat het knorren van mijn buik niets te maken met het hebben van trek in eten. Ze legt uit dat het een teken is van ontspanning, omdat je maag en darmen ook ontspannen en dat is juist heel goed. Gelukkig maar.
Ik vond het een bijzondere ervaring. Het is bijzonder dat iemand op deze manier onnuttige energie uit je lichaam kan laten verdwijnen. En dat is echt waar, want ik heb het echt gevoeld. Ik voelde letterlijk de energie door mijn lichaam stromen, door middel van die soort van tintelingen. Dat was echt. Dat is geen flauwe kul. Ik voel me na de behandeling ook een stuk minder vermoeid. Heel bijzonder.

Geschreven door: Roos Vlaar. Auteur van het boek 'Keuzes, de onzekerheden en het geluk van een jonge vrouw'. Momenteel werkt Roos aan haar nieuwe boek ‘Roos zoekt ontspanning’ waarin haar zoektocht naar ontspanning verder gaat. Haar nieuwe boek wordt een bundel van dit soort blogjes. Kijk voor meer informatie op haar website: Roosvlaar.nl